Thursday 3 July 2014

Sairaalasänkysimulaattori

Tänään lounastaessa Hopeaketun kanssa tuli puheeksi nukkuminen sairaalassa. En siis ole nyt yöpynyt sairaalassa, mutta keskustelumme herätti muistot elävästi henkiin. Mikäli et ole ikinä ollut yötä sairaalassa, voit saada kokea pienen osan elämystä kotonasi. Kääri patja tuorekelmuun, tämän jälkeen levitä päälle mahdollisimman karkea lakana. Sairaalan tyynyn voit rakentaa seuraavasti: Laita kasa sanomalehtiä muovipussiin ja koko komeus tyynyliinan sisään. Mikäli kotoa löytyy ilmastointilaite, laita se täydelle teholle ja ota peitoksi ohut lakana. Ja ei muuta, kuin hyvää yötä.
 
Tottunut potilas ottaa oman tyynyn (ja marsun) mukaan sairaalaan.
 
   Sairaalassa ilo ei lopu sängyn erityiseen mukavuuteen. Onnekkaana voit saada huonekavereiksi, muutaman iäkkäämmän rouvan, joiden elämä ei ole millään tavalla mallillaan ja siitä saatkin kuulla koko hereillä olo-ajan. Paitsi, silloin kun he nukkuvat, kuorsauksen sävyttämänä. Ja sitten on nuo sairaalan omat pikkujumalat, yöhoitajat. Miten tärkeäksi he saavatkin kokea itsensä läväyttäessään keskellä yötä täydet valot päälle laittaakseen antibiootin suoneesi. Ja usko, mutta on myös niitä pienemmän jumalkuvan omaavia, jotka osaavat sen myös vähemmällä valolla laittaa oikeaan osoitteeseen.

Ja juuri kun nukahdat, noin kello viideltä aamuyöllä,  on ainoa oikea aika punnita ja mitata lämmöt ja verenpaineet. Seuraava herätys on seitsemältä tuntiessasi neulan tunkeutuvan kyynärtaipeeseesi. Oih, ihanat verenimijät laboratoriosta ovat siis löytäneet sinut. Mikä miellyttävä herätys.

Huomenta vaan! (Tämä ei kyllä ole verikoe vaan kanyyli, mutta sopii teemaan.)
 
Tässä vaiheessa nälkä on jo valtava, koska edellisen kerran olet saanut ruokaa yli 12 tuntia sitten. Ja puoliyhdeksältä saat herkkuaamupalan ja jäähtyneen kahvin. Palveluun nähden hotelliyön hinta Meilahden sviiteissä on kuitenkin varsin huokea. Hinta kuitenkin sisältää täyshoidon, pyykkipalvelun sekä mukavan valikoiman erilaisia huvilaitteita röntgenistä selkäydinnäytteeseen.

Ajattelin kuitenkin toistaiseksi pitäytyä pois edellämainitusta hotellista, sillä "Meilahdessa hyvä, Kotona paras." vai miten se sanonta meni?


No comments:

Post a Comment